Ton

In het werken met steen ligt voor mij de uitdaging om de ruwe steen zo naar je hand te zetten dat er een beeld ontstaat. De vorm van het beeld komt vaak uit de steen zelf. Een ronding in de ruwe steen geeft al vaak een idee van wat voor vorm er in die steen aanwezig is. Heel snel is dan het idee over de uiteindelijke vorm al geboren. Deze vorm kan in de details nog best afwijken van de eerste gedachte maar gaande het proces ontstaat het uiteindelijke resultaat.

Op deze manier omgaan met het materiaal levert mijns inziens ook het beste resultaat. Ook ontstaat er op deze manier een grote variatie aan beelden waarbij het mijn voorkeur heeft om de figuren sterk te abstraheren, hierdoor wordt de fantasie geprikkeld.
Hoofdzakelijk werk ik in de hardere steensoorten zoals en hardsteen en marmer daarnaast werk ik vaak in albast.